dissabte, 25 de juny del 2011

ENE considera necessari reivindicar la normalització del col·lectiu gai, de dones i homes transsexuals, lèsbic i bisexual, per poder construir una societat realment integradora

Amb motiu de la celebració el proper 28/06/2011 del dia de l’alliberament gai, de dones i homes transsexuals, lèsbic i bisexual -més conegut com el dia de l’Orgull Gai-, l’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) reivindica la lluita per aconseguir la plena normalització del col·lectiu gai en la societat eivissenca. Una lluita amb la qual s’hauria d’assolir la integració de qualsevol col·lectiu per poder fer de la nostra societat la societat oberta i integradora que tantes vegades es reivindica, però que no ho serà realment fins que existeixi cap mena de discriminació-

Des de l’Entesa es denuncia la poca visibilitat i presència dels gais en una illa que és, entre moltes altres coses, icona del turisme gai mundial. També es denuncia el poc o nul suport de les diverses administracions illenques cap aquest col·lectiu, així com la manca total d’associacionisme i organització dels gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals a la nostra illa.

Els nacionalistes i progressistes eivissencs demanen una major implicació política, social i ciutadana en aquesta tasca d’aconseguir la igualtat, el respecte, l’acceptació de la diversitat i la plena normalitat quotidiana de totes les persones amb una orientació sexual diferent. Eivissa necessita un teixit associatiu que permeti a aquest col·lectiu expressar-se i participar activament en la nostra societat.

Des d’ENE es considera evident i necessària la implicació de les diferents administracions illenques per a poder assolir aquests objectius. Esperam que el fet que per primer cop hi hagi al nou equip de govern del Consell Insular un conseller obertament gai, ajudi a millorar aquesta situació: irònic i valent d’altra banda, que hagi hagut de ser un partit de dretes, el qual té recorreguda la Llei de Matrimonis homosexuals al Tribunal Constitucional, el primer en donar aquest pas a la nostra illa.