dilluns, 20 de juny del 2011

ENE reclama a Bauzá un govern més ambiciós i igualitari

A poques hores que el cartipàs de José Ramón Bauzá (PP) es materialitzi en la presa de possessió de l’Executiu balear, l’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) li demana que reconsideri el seu format.

Des de l’Entesa es considera que un govern amb tant poques conselleries serà poc executiu i resolutiu perquè els escassos càrrecs acumularan massa competències, a la qual cosa s’afegeix el nombre baixíssim de direccions generals proposades. Per posar un exemple, Gabriel Company serà capaç de compaginar àrees tant variades i complexes com agricultura, medi ambient, territori, mobilitat i habitatge? Per altra banda, la capacitat executòria depèn de càrrecs polítics i aquesta no es pot fer descansar en els funcionaris de la comunitat autònoma, cosa que s’ha afirmat des de les files populars. En aquest sentit, els nacionalistes i ecologistes eivissencs demanen al nou president que es deixi de demagògies anticrisi i que es posi a liderar un govern resolutiu i amb un perfil polític, no administratiu, ni que el vulgui equiparar a un consell d’administració d’una gran empresa.

A més, des d’ENE es critica la pràcticament nul·la presència femenina en el nou executiu. Una sola dona en un govern de 7 consellers dóna a entendre perfectament l’escàs interès del PP per les polítiques d’igualtat. Aquesta nul·la rellevància és inaudita des dels governs balears de 1999 ençà, i significa un clar retrocés a nivell de gènere.

Per altra banda, l’Entesa li recorda a Bauzà que és el president electe de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i que, consegüentment, ha d’actuar com a tal, i no com a un pretès “batle de totes les illes” com va dir, ahir, en el seu discurs de presa de possessió. L’Estatut d’Autonomia deixa ben clares les funcions que ostentarà. En opinió dels nacionalistes i ecologistes eivissencs, Eivissa i la resta de les illes Balears necessiten d’un govern resolutiu i fort, encapçalat per un president que exerceixi com a tal, amb capacitat de lideratge intern, sensibilitat igual cap a totes les illes i defensa dels interessos insulars respecte el seu partit, Madrid i Brussel·les. Tot això, no podria fer-ho un batle. Només un president real pot governar un arxipèlag i una societat amb uns interessos clars i una identitat i territori tant clars.