divendres, 22 de juliol del 2011

ENE demana a Serra que reclami contundentment al Govern el deute amb el Consell i que es posi a treballar amb un nou sistema de finançament

Atès que el conseller d’Economia i Hisenda de les Illes Balears, Josep Ignasi Aguiló, en la seua visita d’ahir, al Consell d’Eivissa, no va aclarir quan pensa pagar els aproximadament 20 milions d’euros que l’executiu balear déu a la màxima institució eivissenca, l’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) reclama a Vicent Serra que es deixi de confraternitzar innecessàriament amb el seu company de partit (PP) i que li reclami contundentment la transferència de les partides que el Govern té contretes amb el Consell d’Eivissa.

Si bé a l’Entesa li sembla raonable que el Govern de les Illes Balears vulgui pagar proveïdors, això no ha d’anar en detriment del pagament, encara que sigui en terminis planificats, del deute que té l’executiu amb la institució que presideixen Serra i el PP. ENE recorda que aquests s’ompliren la boca de reclamar un millor finançament per al Consell i de queixar-se de la gestió econòmica dels governs progressistes. Idò, ahir era el moment de començar a passar als fets, deixar-se de paraules, i reclamar de forma contundent, encara que sigui a un govern “amic”, que comenci a pagar un deute astronòmic que ofega la capacitat econòmica del Consell i, de retruc, la seua credibilitat.

La mala gestió econòmica de l’anterior equip de govern del Consell d’Eivissa no pot servir d’excusa a Serra i Minchiotti, conseller d’Economia i Hisenda d’Eivissa, per autocensurar-se en plantar cara a un govern balear. Ja no és vàlid excusar-se en l’”herència rebuda”. Aquesta proclama ja ha caducat i l’executiu eivissenc ha de vetllar pel seu bon nom i, especialment, per l’autogovern d’Eivissa, impossible sense recursos econòmics. Es dóna la situació perversa que, mentre que Aguiló prioritza el pagament a proveïdors, el Consell d’Eivissa no pot fer el mateix perquè es troba sense fons suficients.

A més, des d’ENE es considera que és el moment perquè el Consell d’Eivissa, precisament per evitar dependre tant de les transferències que han d’arribar del Govern de les Illes Balears, comenci a asseure’s amb aquest per elaborar un sistema de millora del finançament del Consell d’Eivissa. El que no pot ser és que, per exemple, el Govern no contempli, encara, la seua col·laboració econòmica en el funcionament de l’Hospital-Residència de Cas Serres, cosa que sí feu l’executiu anterior, encara que incomplint el pagament.