dimecres, 20 de juliol del 2011

ENE insta Bosch a nomenar ja un responsable amb competències per a la delegació d’Educació i Cultura a les Pitiüses

Davant la manca de claredat de Rafael Bosch, conseller d’Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears, en ser demanat, ahir, en una visita a Eivissa, sobre si nomenarà, o no, una persona al front de la delegació a Eivissa i Formentera, l’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) insta el sr. Bosch a fer efectiu ja el nomenament d’una persona degudament preparada per a representar la Conselleria a Eivissa i Formentera, a més de dotar de contengut exectiu aquesta delegació, equiparant-la a una direcció general, tal com demanà l’Entesa en la darrera campanya electoral, i la resta de formacions polítiques que s’hi presentaren.

Els nacionalistas d’esquerres eivissencs consideren preocupant la falta de definició de Rafael Bosch, agreujada perquè s’empara en els designis del president Bauzá per saber quan i com serà el nomenament. Demanen a Bosch que no es refugiï en les faldilles del seu auster president i que prengui el problema per les banyes i procedeixi, ja, a nomenar la persona més idònia que trobi per Eivissa i Formentera.

En opinió d’ENE, els acuciants problemes i urgències de l’ensenyament a Eivissa i Formentera requereixen que ja s’hagués produït el nomenament d’una persona resolutiva pocs dies després de la presa de possessió del nou executiu balear. És escandalós que, a mitjan juliol, encara no hi hagi hagut el nomenament de la persona encarregada de la delegació perquè la mala situació educativa a les Pitiüses precisa que es prenguin decisions, i des d’Eivissa i Formentera. ENE es veu obligada a recordar Bosch que el curs comença en setembre i que s’ha de planificar degudament, així com dur endavant l’escomessa de noves infrastructures. En cap cas seria acceptable un director tècnic d’àrea.

Per altra banda, des l’Entesa s’exigeix a Bosch que torni a posar en marxa les obres del nou CP Sa Bodega, a la ciutat d’Eivissa, perquè és ben necessària la seua obertura i s’ha d’aprofitar que el curs no s’ha iniciat per continuar amb les obres. Així mateix, els nacionalistes d’esquerres eivissencs li demanen que ordeni ja la redacció de l’avantprojecte del nou institut d’ensenyament secundari al nucli de Santa Eulària.