dijous, 4 d’agost del 2011

ENE denuncia que els actuals equips de govern municipals del PP surten molt més cars que els anteriors

Segons els càlculs fets per l’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) és totalment fals el missatge d’austeritat llançat pel PP pel que fa als ingressos que rebran els regidors dels ajuntaments eivissencs i, a més, la suma de cadascun dels equips de govern surt més cara que el mateix col·lectiu en el mandat 2007-2011.

Seguint les dades publicades al BOIB i als mitjans escrits de les Pitiüses, ENE denuncia que en el cas de l’Ajuntament d’Eivissa, l’equip de govern de Sánchez-Jaúregui costarà anualment uns 90.000 euros més als contribuents vilers, tot i tenir un component menys, en el cas de Sant Antoni (on els regidors han passat de 17a 21), l’equip de govern de Gutiérrez costarà uns 140.000 euros de més respecte l’anterior govern, també del PP; en el cas de Santa Eulària, l’augment entre els costos globals dels dos governs només significa uns 6.000 euros de més. En total, l’increment del cost anual d’aquests tres consistoris eivissencs és de 236.000 euros, una quantitat elevada.

No s’ha inclòs Sant Joan de Labritja perquè ha baixat el total del cost total i el seu batle, Antoni Marí, ha renunciat al seu salari i només percebrà el de conseller insular. Així i tot, passarà a cobrar més que en l’anterior mandat, essent pagat amb fons públics, provinents de tots els eivissencs, no només dels de Sant Joan. Cal significar que el cas de Sant Josep de sa Talaia queda equiparat a l’anterior mandat.

Amb aquests fets, l’Entesa denuncia que és falsa la idea que vol estendre el PP eivissenc de què està estalviant en salaris de càrrecs públics. És just al contrari del que ha pregonat el partit conservador. ENE demana al PP d’Eivissa que triï entre ser consegüent amb els missatges llançats o que, per contra, defensi la necessitat que els càrrecs públics estiguin remunerats adequadament per poder desenvolupar les seues tasques, apostant per la idoneïtat de la dedicació a un càrrec públic. Ara bé, que deixi de mentir a l’opinió pública i d’ajudar a desprestigiar el servei a la ciutadania.