diumenge, 18 de setembre del 2011

Mariví Mengual, candidata d’Eivissa en la llista al Congrés per la coalició PSM-IV-ExM

La Comissió Executiva de l’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) aprovà en la seua reunió d’aquesta setmana proposar Mariví Mengual com a la persona candidata en representació d’Eivissa en la llista al Congrés dels Diputats per la coalició amb la que es presenta el partit d’esquerres i ecologista eivissenc, juntament amb els seus socis de la Federació PSM-Entesa Nacionalista (PSM de Mallorca i PSM de Menorca). Així, Mengual anirà en el número 4 en la coalició PSM-Iniciativa Verds-Entesa per Mallorca (PSM-IV-ExM).

La llista que presenta la coalició entre nacionalistes i ecologistes d’esquerres de tres de les illes i els ecosocialistes estarà encapçalada per Miquel Ensenyat (PSM), batle d’Esporles (Mallorca) i conseller pel PSM-IV-ExM al Consell de Mallorca. Els integrants de la coalició, entre els quals es troba ENE, aspiren a obtenir un escó de diputat i poder fer realitat, per primera vegada en la història, que la ciutadania d’aquestes illes pugui tenir una veu pròpia, independent a Madrid, sense supeditacions a partits i obediències estatals.

A la vegada, des de l’Entesa d’Eivissa es confia en aportar un bon nombre de vots a la llista i en poder portar al Congrés dels Diputats les inquietuds i necessitats de la ciutadania eivissenca. Amb la coalició ja en marxa a nivell balear i la candidata eivissenca decidida, des d’ENE es començarà ara a treballar per finalitzar el programa electoral, a la vegada que acostar-lo a tot l’electorat eivissenc, confiant en que és una candidatura interessant per la pluralitat que contempla.

Mariví Mengual Lull va néixer a Sanet i els Negrals (comarca de la Marina Alta del País Valencià) estudià secundària a Dénia, i és mestra i llicenciada en Ciències de l’Educació per la Universitat de València. L’any 1991 arribà a Eivissa, data des de la qual desenvolupa la seua tasca de docent i formadora. Actualment treballa d’orientadora per a la Conselleria d’Educació i Cultura en l’Equip d’Orientació d’Eivissa i Formentera. Afiliada al STEI-Intersindical, en fou la representant a les illes Pitiüses els períodes 1997-1998 i 2001-2007. Ha sét regidora de Normalització Lingüística, Polítiques d’Igualtat i Salut Pública a l'Ajuntament d'Eivissa en el mandat 2007-2011 (representant ENE en la llista PSOE-ExC).