diumenge, 16 d’octubre del 2011

ENE denuncia que Educació deixa no operatiu el Camp d’Aprenentatge de sa Cala

Warning Sign "Children" - standard Romanian shape L’Entesa d’Eivissa (ENE) ha pogut saber que la Conselleria d’Educació i Cultura de les Illes Balears ha reduït a una sola persona l’equip del Camp d’Aprenentatge de sa Cala (Sant Vicent de sa Cala, Sant Joan de Labritja). Els sobiranistes eivissencs denuncien que a una de les dues persones que hi treballaven se li ha rescindit la comissió de serveis que tenia i ha hagut de tornar al centre on té la plaça. Així mateix, denuncien que és un altre despropòsit més en l’atac del PP contra l'ensenyament públic i de qualitat.

Per a més inri, i com està succeint des de començament de l’actual curs, la conselleria decideix retallar el personal amb el curs començat. El fet és greu no només perquè afectarà la planificació ja feta del centre, sinó que els serveis del Camp d’Aprenentatge ja han sét oferts tats a tots els centres d’ensenyament de Primària i Secundària de l’illa d’Eivissa, i aquests ja han realitzat les seues sol·licituds de reserva per desplaçar-s’hi. En un curs passen uns 2.000 alumnes pel centre des Amunts, on duen a terme estades d’una nit i desenvolupen diverses activitats durant dues jornades, la majoria relacionades amb la cultura popular d’Eivissa, el medi ambient, a més de poder conviure alumnat i tutors i professorat en un entorn privilegiat.

L’Entesa d’Eivissa (ENE) es demana que, amb la nova retallada, quants serveis podrà cobrir la única persona que hi treballa. A més, insten el batle de l’Ajuntament de Sant Joan de Labritja, Antoni Marí Carraca, i la delegada de la conselleria a les Pitiüses, Belén Torres, ambdós del PP, a instar la conselleria a rectificar la mesura, retornar la persona desplaçada i cercar-ne una de més per poder donar una oferta com la que es mereixen els centres d'ensenyament d'Eivissa.

El partit sobiranista i ecologista eivissenc havia recollit en el programa electoral al Parlament de les Illes Balears (maig passat) que proposava l’ampliació de personal del centre i l’obertura d’un de nou en algun espai protegit de l’illa, com podia ser ses Salines o Cala d’Hort. El contrast entre les dues maneres d’actuar és ben evident.