dilluns, 31 d’octubre del 2011

ENE deplora que el PP pretengui introduir la segregació lingüística entre els escolars

Cuesta acusa Bauzá i Bosch de ser uns autèntics piròmans socials en encendre un foc nou, creant un veritable problema.

Per a l’Entesa d’Eivissa (ENE), la pretensió de la Conselleria d’Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears de distingir entre alumnes per la llengua que puguin triar els seus pares per a l’aprenentatge en educació infantil i primària, és una nova política de segregació per part del PP, inaudita en aquestes illes, alhora que és un element molt contraproduent per a la cohesió social i el procés de normalització de la llengua catalana.

A més, els sobiranistes eivissencs denuncien que aquesta mesura, com altres anteriors de l’Executiu en mans del PP vol transmetre intencionadament que la llengua catalana no és la llengua de trobada de tota la comunitat escolar (com ho ve sent des de la recuperació de l’autogovern) ni d’Eivissa i la resta de les Illes Balears.

En opinió de Maurici Cuesta, secretari general de l’Entesa d’Eivissa (ENE), “Bauzá és un veritable piròman social. Ja sabíem que era un gran amant dels focs i dels mitjans antiincendis. Ara, comprovam que segueix l’estela dels peperos valencians i que obri un foc molt perillós, perquè engega un problema que no és tal. La visió lingüicida, d’autoodi i anticatalà del PP no s’ha de traslladar a l’àmbit escolar, perquè que calen veritablement molts esforços per millorar i prestigiar l’ensenyament i la situació del català, no mirar d’esfondrar-los.”

Els sobiranistes eivissencs demanen al PP que mirin de comprovar amb quina llengua tenen més o menys competència els escolars alhora d’expressar-se oralment en els centres eivissencs i, per tant, quina és la llengua que cal potenciar per garantir la capacitació en les dues llengües oficials i complir la previsió estatutària de considerar i percebre la llengua catalana com la llengua pròpia.

Des d’ENE recorden al Govern de les Illes Balears que, havent unes grandíssimes mancances en el món de l’educació pública, que s’hi estan aplicant unes retallades descomunals en àmbits lingüístics, de tractament de la diversitat i en la integració, quants tants de programes sofreixen retallades, l’obsessió del PP sigui la de garantir decisions lingüístiques individuals, els costos socials i econòmics de la decisió segregadora seran altíssims, a més d’acabar de carregar-se tota construcció de projectes col·lectius en els centres, com la seua organització i els projectes lingüístics de centre.