divendres, 25 de novembre del 2011

ENE rebutja totalment la llei del Govern amb la que es podran urbanitzar ses Feixes

Els ecologistes eivissencs insten el Govern a deixar de fer populisme amb la protecció del territori i a l’Ajuntament d'Eivissa a defensar el PGOU vigent.

La intenció del Govern de les Illes Balears, presidit per José Ramón Bauzá (PP) d'enviar al Parlament de les Illes Balears una llei de mesures urgents per desprotegit determinats espais, com seria el cas des prat de Vila (ses Feixes), és rebutjada completament per l'Entesa d'Eivissa (ENE), que acusa el PP de destructor, populista i mentider el patit conservador.

Des d'ENE es recorda que la jurisprudència sobre casos en què els propietaris han demanat compensacions econòmiques en casos de desclassificació (com va fer, afortunadament, el Govern 2007-2011) destaca que només seran recuperables les despeses efectuades de bona fe fins el moment (urbanització, redacció de projectes, advocats, etc). Així mateix, aquestes sentències recorden que les administracions públiques competents en ordenació del territori tenen tot el dret del món a modificar la classificació del sòl en funció de valors ambientals i de l’interès públic, encara que hagués sét urbà anteriorment. És a dir, que les disposicions del Govern 2007-2011 que volen deixar sense efecte no tendrien el cost astronòmic anunciat, sinó només les despeses que poguessin acreditar els propietaris, més els interessos des del moment en què entraren en vigor. Unes despeses assumibles per qualsevol govern en un entorn tant fràgil com Eivissa.

Els sobiranistes i ecologistes eivissencs recorden que, amb fets com aquest, el PP segueix mereixent-se la desqualificació de destructor perquè, a poc de formar govern ja estan desballestant normes protectores del Govern on, des de la Conselleria de Mobilitat, Medi Ambient i Ordenació del Territori, Gabriel Vicens (PSM, soci d’ENE) havia impulsat els decrets i la llei 4/2008 que ara es volen anul·lar.

ENE exigeix el PP que es posi de costat de la protecció del territori i del medi ambient i que deixi de sentir-se tant “atrapat” per les pressions dels propietaris d’aquests terrenys, i anuncia que desplegarà una duríssima oposició a la iniciativa al Parlament, des del grup parlamentari PSM-Iniciativaverds-Entesa-Més per Menorca.

Alhora, l’Entesa requereix la batlessa del l’Ajuntament d’Eivissa i el seu equip de govern a defensar el que dictamina el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) actual: les feixes des prat de Vila són sòl rústic.