dimarts, 5 de juny del 2012

Comencen un any més les infraccions en matèria de turisme


L'Entesa-Eivissa (ENE), ha començat a detectar irregularitats i il·legalitats que any darrere any es van repetint i es converteixen en petits abusos pels turistes, així com incomoditats, i sensacions d'engany. I no sols pels turistes sinó també pels propis eivissencs qui moltes vegades la resta de l'any no ens atrevim a denunciar aquestes petites il·legalitats, o bé pel nostre típic conformisme o bé per ignorància.

Continuen havent restaurants, a data d'avui, els quals cobren conceptes com a "coberts", "serveis", "comensals", i d'altres conceptes semblants. Amb el Decret 13/2011 de 25 de febrer, sobre les disposicions generals de prestació de serveis turístics (BOIB 32, del 03-03-2011), al seu article 14.2, es dicta que cap establiment pot cobrar conceptes semblants. Però a Eivissa es fa amb total impunitat.

Per aquest motiu des d'ENE hem denunciat amb data d'avui aquestes il·legalitats recollint com a prova tiquets de diversos restaurants d'Eivissa i posant-ho en coneixement del Consell d'Eivissa, Inspecció de Turisme, per tal que facin les actuacions adients.

Una altra qüestió que aquest any comença a donar-se amb total impunitat pels carrers de la Marina és la publicitat oral directa, assetjant i invasiva als vianants per tal d'entrar als bars i/o restaurants o locals on es poden comprar entrades de discoteques. Recordem que el passat 10 d'agost de l'any passat l'alcaldessa Marienna Sánchez-Jáuregui va publicar un bàndol sobre publicitat dinàmica al qual recordava la prohibició d'aquestes activitats il·legals segons el BOIB del 09/10/2010 (Ordenança de Publicitat). L'ordenança estableix sancions de 150 a 3.000 euros als casos de publicitat oral (contacte directe entre els agents publicitaris i els possibles vianants). L'any passat es van donar instruccions a la Policia Local per tal que aquests fets il·legals s'evitessin. Llavors ja es van posar multes importants a determinats negocis, però aquest any sembla que tot ja ha quedat en l'oblit i els temporers venen disposats a assetjar i trepitjar-nos i no respectar la llei.

A ENE ja han arribat queixes pel descontrol d'aquest tema. Passejar per La Marina en plena nit és un assetjament incessant i desagradable d'argentines, per exemple, que no paren d'insistir en que entris aquí o allà.

Senyors del PP si us plau, compliu la normativa i no donem aquesta mala imatge que deteriora la imatge de l'illa i l'empitjorament de la qualitat del nostre turisme. Si la llei està per complir-la, no sigueu tant passius. Comença la temporada i ens hem de posar les piles immediatament.