L’Entesa d’Eivissa (ENE) ha tengut coneixement que la Conselleria d'Administracions Públiques del Govern de les Illes Balears ha enviat una carta a tots els ajuntaments, on pretén comunicar que, amb la reforma recentment aprovada de la Llei de la Funció Pública, els ajuntaments no podran fer servir genèricament el requisit del coneixement del català als llocs de feina municipals.
Com que se suposa que els ajuntaments eivissencs, i se suposa que el Consell també la rebrà, l’Entesa d’Eivissa (ENE) els insta a fer cas omís de la comunicació del Govern per diversos motius. En primer lloc perquè per sobre del bunyol de reforma que ha impulsat el Govern en mans del PP, hi ha l’Estatut d'Autonomia de les Illes Balears (2007), que diu: "que les institucions de les Illes Balears garantiran l'ús normal i oficial dels dos idiomes, prendran les mesures necessàries per assegurar-ne el coneixement i crearan les condicions que permetin arribar a la igualtat plena de les dues llengües quant als drets dels ciutadans de les Illes Balears". A judici dels sobiranistes eivissencs, els ajuntaments i el Consell només han de complir amb que mana l'Estatut, i deixar de banda les indicacions de la conselleria de Simón Gornés.
L’Entesa d’Eivissa demana als ajuntaments un acte d’insubmissió legal i lingüística davant aquest nou i enèssim atac a la llengua pròpia d’aquesta terra, i a que mantenguin el requisit del coneixement del català per accedir a tots els llocs de feina que ofertin. Els sobiranistes eivissencs critiquen durament que l’Executiu balear pretengui acabar amb l’autonomia local i que es fiqui amb l’elaboració de llocs de feina.
ENE deplora, per acabar, que el Govern perdi el temps en perseguir la llengua i que, a més, s’adreci en castellà (la carta s’ha enviat en dos idiomes) com si els consistoris eivissencs no entenguessin les instruccions que emet el Govern.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada