dijous, 27 de setembre del 2012

El desmantellament de l'IDI demostra la falta de rumb del Govern en política econòmica


Denunciam la inactivitat de l’Executiu del PP, que no impulsa cap política adreçada a la reactivació dels sectors industrials o comercials.

Arran de conèixer el desmantellament de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), en què fa uns mesos el Govern va acomiadar 26 treballadors d’aquesta entitat pública, i aquesta setmana n’ha acomiadat 14 més. En total, 40 treballadors dels 75 que hi feien feina.

ENE recorda que durant la legislatura passada es va reconvertir l’IDI en una agència de desenvolupament regional que oferia serveis i assessorament a les empreses en els àmbits de la creació de nous projectes empresarials, la comercialització, la internacionalització i el disseny (abandonant així la funció de simple “repartidora de subvencions”). Des que el PP ha arribat al Govern, s’ha dedicat a desmantellar progressivament aquesta entitat.

El el PP “està demostrant la seva incapacitat, la seva inactivitat i la seva falta de rumb en matèria de política econòmica”: “el Govern Bauzá no impulsa cap política adreçada a la reactivació econòmica dels sectors industrials, comercials o de l’artesania, sinó que desmantella les polítiques que s’hi aplicaven”. Si l’únic que fan és eliminar les polítiques industrials i comercials, no té cap sentit mantenir l’estructura política que en teoria les hauria de dirigir. Recordem que ahir les patronals comercials, PIMECO i AFEDECO, reiteraven les seves queixes a la política del Govern en relació al sector del comerç.

D’altra banda, l'Entesa d'Eivissa critica l’acomiadament de 14 persones sense indemnització i sense perspectives de recol·locació. Aquestes persones tendran dificultats per accedir al mercat de treball, especialment algunes d’elles, que tenen més de 50 anys. Pensam que “una cosa hauria estat reajustar la plantilla de l’IDI, i una altra molt diferent és desmantellar l’organisme”.


El PP evita donar explicacions sobre la reestructuració del sector públic instrumental.

La poca transparència i la manca de criteris objectius en l'execució del pla de reestructuració del sector públic instrumental és un fet constatat. Una mostra d'açò és que ahir dimecres el diputat menorquinista Nel Martí demanava en Comissió d'Assumptes Institucionals la compareixença del conseller de Presidència perquè expliqués els criteris i els detalls d’aquesta reestructuració, i el grup del PP la va impedir. Segons Martí, “el PP evita que el Govern expliqui els criteris amb què reestructuren el sector públic, i açò deixa en l'aire totes les denúncies d'amiguisme i purga política del PP”.