diumenge, 28 d’octubre del 2012

L’Entesa rebutja el decret de trlingüisme

Insta el PP a deixar d’envestir contra el català i l’ensenyament públic i de qualitat.

Davant l’anunci de l’esborrany de la nova normativa que el PP vol impulsar en matèria lingüística en l’ensenyament, l’Entesa d’Eivissa manifesta el seu rebuig més contundent al projecte de decret de trilingüisme pel greu retrocés que significarà en l’ensenyament en català i per l’atac que és a la cohesió social. L’Entesa lamenta que la versió de l’espanyolisme més ranci sigui la que s’imposi en el PP balear i eivissenc.

El projecte de decret pel qual es regula el tractament integrat de les llengües als centres no universitaris de les Illes Balears, vol substituir el decret de mínims que encara existeix a l’ensenyament secundari i aprofundir en el model de tria de llengua que, fracassadament, el Govern vol impulsar en educació infantil i en primària. Els sobiranistes i ecologistes eivissencs consideren que el text és una gran involució en matèria lingüística, que romp el consens que hi havia des del 1997 i, el més greu, que acaba amb la immersió lingüística. Aquest model s’ha demostrat que és l’únic que pot assegurar que els alumnes acabin l’ensenyament obligatori amb un coneixement idoni del català i del castellà.

A més, l’Entesa d’Eivissa denuncia que significarà un greu retrocés de la presència del català en les zones amb més presència del castellà a Eivissa, justament el contrari del que necessiten els fills de famílies que no tenen la llengua catalana com a pròpia. També denuncia les greus dificultats que es posen perquè un centre pugui tenir l’ensenyament majoritàriament català, en exigir el vot afirmatiu d’un mínim del 65% dels pares d’alumnes censats. Alhora critica les dificultats que hi haurà per trobar ensenyants qualificats per impartir docència de matèries no lingüístiques en anglès.

Els sobiranistes i ecologistes eivissencs anuncien que posaran tots els seus mitjans per lluitar contra aquesta nova envestida del PP contra el català, la cohesió social i l’ensenyament públic i de qualitat; que ho faran de la mà dels seus socis de la Federació PSM-Entesa Nacionalista, presentant iniciatives al Parlament, el Consell i els ajuntaments eivissencs; i demanen als integrants eivissencs del PP que encara mantenguin un poc de vergonya pròpia i col·lectiva que intervenguin per aturar el decret.