dimarts, 23 d’octubre del 2012

Valoració d'ENE sobre les eleccions al País Basc i a Galícia

L'Entesa d'Eivissa "els ciutadans d'esquerres cerquen alternatives arrelades al territori i que prioritzin les persones".

L'Entesa d'Eivissa (PSM-Entesa), constata que al Euskadi ha tingut lloc la victòria de les forces nacionalistes, les quals hegemonitzen el parlament èuscar, dos de cada tres diputats bascos són nacionalistes. D'altra banda a Galícia, valoram negativament la victòria del PP, que tot i perdre vots considerablement manté la majoria absoluta gràcies a la desfeta del PSOE, que no atura la seva caiguda.

Especialment, tant al Euskadi com a Galícia valoram positivament l'augment del suport electoral a les forces d'esquerra nacionalista, d'idèntica filosofia a la d'ENE. D'una banda la irrupció amb força d'EH Bildu (formació que esdevé hegemònica en l'àmbit de l'esquerra, superant el PSOE). I d'altra banda també la irrupció amb força de l'Alternativa Galega de Esquerda de Xosé Manuel Beiras (històric dirigent nacionalista), que sumada al BNG fan prop del 25% dels vots, més que els socialistes gallecs.

Com a conclusió, cal apuntar que els ciutadans d'esquerres cerquen alternatives que ofereixin solucions a la crisi des d'una perspectiva clarament social i propera a la gent i al territori. Els electors d'esquerres volen opcions que prioritzin les persones, volen opcions allunyades de la partitocràcia PP-PSOE, centrada a una ciutat tan llunyana com Madrid, ens referim a llunyana com a desinteressada per a tota la ciutadania de totes les comunitats. Els electors volen deixar de ser submisos als poders estrangers i no democràtics. La nostra responsabilitat és ser alternativa i contribuir al canvi que demana la societat.