dijous, 8 de novembre del 2012

L'Entesa d'Eivissa troba deplorable l'eliminació de l'Institut Ramon Llull

El Govern del PP perd el cap per la seva obsessió antibalear.

L'Entesa d'Eivissa critica que el nostre Govern renunciï a promocionar la cultura eivissenca i els artistes de les Illes Balears a l'exterior a través de l'Institut Ramon Llull, al qual ha deixat sense partida pressupostària per al 2013. "Les dèries ideològiques del PP portaran la nostra identitat en una autèntica runa i un abandó total de les nostres senyes culturals", segons manifesta el portaveu de l'Entesa d'Eivissa, Toni Oia Gómez.

Recordem que l'Institut Ramon Llull es dedica a promocionar a l'exterior la cultura i la llengua pròpia de les Illes Balears, així com l'obra dels artistes d'aquestes illes, i, per tant, és un atac al conjunt de la indústria cultural del país. "És que la Conselleria de Cultura d'Eivissa, els regidors de cultura dels diferents ajuntaments d'Eivissa no tenen res a dir al respecte? Tant alineats estan els components del PP a la nostra illa com per dir amen a tot el que diguin els de fóra?", continua el portaveu de l'Entesa d'Eivissa, "la màxima responsable en cultura d'Eivissa, la consellera Josefa Costa Costa, no ha fet cap roda de premsa al respecte. El Govern insular d'Eivissa no dona cap alternativa als i les artistes eivissencs".

Fins ara l'única manera que artistes d'Eivissa i Formentera podien promocionar-se fora del país d'una manera subvencionada era gràcies a l'Institut Ramon Llull. "Una vegada més el Govern del PP ataca la nostra cultura i la nostra pròpia llengua, potser perquè no vol compartir l'IRL amb Catalunya i amb res que sigui sinònim d'antiespanyolista". Molts artistes d'Eivissa han pogut accedir al mercat internacional i a d'altres indústries culturals foranies, a partir del 2013 aquesta possibilitat ha quedat tancada pel Govern d'en Bauzà.

Des de l'Entesa d'Eivissa, pensem que això és un "genocidi lingüístic" i és vergonyós que el president Bauzá utilitzi com a excusa d'aquesta sortida que "Balears no és part dels Països Catalans", tot això, segons Oia, "és una autèntica escalada d'abusos per espanyolitzar al 100% la nostra terra i esborrar tota senyal d'identitat pròpia, històrica i cultural".