dimecres, 7 de novembre del 2012

L'Entesa d'Eivissa a favor de la decisió del Tribunal Constitucional sobre el matrimoni igualitari

El rebuig del recurs d'anticonstitucionalitat presentat pel PP al TC sobre la legalitat de la Llei de Matrimonis Igualitaris de 2005 ha estat per fi aprovat al Ple d'ahir del Tribunal.

L'Entesa d'Eivissa es congratula obertament per l'èxit del rebuig al ple d'ahir al Tribunal Constitucional del recurs d'anticonstitucionalitat que va presentar el PP, en el qual es perseguia deixar sense efecte una Llei 13/2005 en la qual es feia realitat el matrimoni entre persones del mateix sexe.

Aquesta Llei, la qual va entrar en vigència el juliol de 2005 ha estat a la corda fluixa durant 7 anys per mor de 50 diputats del PP que van presentar un recurs d'inconstitucionalitat (anomenat el recurs de la vergonya) davant del Tribunal Constitucional contra la reforma del Codi Civil.

L'Entesa d'Eivissa sempre ha defensat el matrimoni igualitari i per fi avui la societat eivissenca pot dir que el matrimoni és igual per a tothom, sense discriminació per sexe. "L'Entesa sempre ha tingut clar que no es tractava de crear un dret, sinó de tenir present que a partir d'ara totes les persones tenen el mateix dret, el dret a crear un matrimoni i alhora una família", segons declaracions del Secretari de Comunicació, Toni Oia Gómez.

Al cas d'Eivissa i Formentera, des que es va aprovar la Llei de Matrimonis Igualitaris fa 7 anys s'han celebrat 125 matrimonis aproximadament entre persones del mateix sexe.

No podem concretar una xifra actualitzada ja que el Registre Civil d'Eivissa i Formentera ha estat incapaç de contestar per escrit, ni via telefònica les dades més recents (s'adjunta document de la petició per part nostra al Registre Civil el 2 d'octubre) sobre el número de matrimonis igualitaris celebrats l'any 2011 i tot el que portem de 2012 a Eivissa i Formentera. Segons l'Institut d'Estadística de les Illes Balears (IBESTAT), aquestes són les xifres oficials fins el 2010:

Matrimonis igualitaris a Eivissa i Formentera

2005: Matrimonis entre homes 5, matrimonis entre dones 3. Total 8
2006: Matrimonis entre homes 14, entre dones 8. Total: 22
2007: Matrimonis entre homes 12, entre dones 4. Total 16
2008: Matrimonis entre homes 8, entre dones 7. Total 15
2009: Matrimonis entre homes 13, entre dones 9. Total 22
2010: Matrimonis entre homes 10, entre dones 10. Total 20

Es desconeixen les dades de separacions i divorcis d'aquests matrimonis celebrats a les pitiüses.

En tot cas, l'Entesa felicita a aquests 125 matrimonis pitiüsos (250 persones) perquè ja no hauran de patir més per la seva situació legal, la qual ja no ha d'afectar mai més a les seves famílies. Queda conclosa una etapa d'incertidumbre sobre drets socials a la que el PP té acostumada a la nostra ciutadania.