diumenge, 27 de gener del 2013

L’Entesa troba inaudit que Vila vulgui ampliar l’ocupació de la via pública


L’Entesa critica que, en comptes de reduir-la, PP i PSOE-Pacte estan per ampliar-la.

Des de l’Entesa d'Eivissa es critica amb contundència que l'Ajuntament d'Eivissa es plantegi que s’ampliï l’espai destinat a ocupació de la via pública a la ciutat d'Eivissa, permetent que alguns establiments puguin optar a ocupar les places públiques que es troben en front d'ells.

Segons els sobiranistes eivissencs, un dels problemes pitjor vistos per la ciutadania d'Eivissa és l'excés en l'ocupació de la via pública que duen a terme alguns locals. Sigui perquè aquest excés queda impune perquè l'equip de govern mira cap a un altre costat i és condescendent amb els infractors, o perquè la Policia Local no rep suficients instruccions per actuar i denunciar, o perquè no ho fa suficientment d'ofici, el cas és que la sensació d'invasió de l'espai públic en alguns carrers i barris d'Eivissa és una de les percepcions més negatives de la ciutadania i part dels visitants.

Amb aquest problema vigent (excessos i manca de conseqüències per als infractors), per als sobiranistes eivissencs resulta paradoxal i increïble que l'equip de govern del PP es plantegi que alguns locals puguin tenir terrasses en places públiques properes, reduint-se l'espai públic per als ciutadans i possibilitant que passi el mateix que a molts llocs de la ciutat: que hi hagi infraccions i que surtin impunes. A més, critiquen que el grup PSOE-Pacte per Eivissa s'hi sumi i que proposàs el mateix amb una moció, quan aquest grup sap dels problemes d'Eivissa en haver governat la ciutat.

Per altra banda, els sobiranistes troben un insult a la intel·ligència de la ciutadania que el regidor Rai Prats (PP) justifiqui aquestes ampliacions pels efectes que pugui tenir la llei antitabac sobre alguns locals, quan és una llei compartida pel seu partit, i donant per entendre que s’han de “compensar” les possibles pèrdues per mor d'una legislació que protegeix la salut i combat el tabaquisme.

L’Entesa d’Eivissa insta l’Ajuntament d’Eivissa a retirar aquesta modificació de l’Ordenança d’ocupació de la via pública, i que actuï fermament enguany per a que es compleixin totes les alineacions existents, que s’apliquin estrictament els expedients oberts el 2012, i que es revisin (amb participació de tècnics i vesins de cada barri) les alineacions existents per poder ajustar-les a un necessari ús públic de les vies de Vila.