diumenge, 12 de maig del 2013

L'Entesa rebutja l'ampliació de l'ocupació de la via pública a la ciutat d'Eivissa


Davant l’anunci que l’Ajuntament d’Eivissa ha decidit ampliar l’espai destinat a ocupació de la via pública a llocs com el passeig de s’Alamera o les places des Parc o de sa Graduada, el Mercat Vell, o l’avinguda d’Espanya, l’Entesa d’Eivissa mostra el seu total rebuig i demana al consistori capitalí que tiri enrere la mesura i que racionalitizi d’una vegada les terrasses a Vila.

La formació sobiranista eivissenca considera que els carrers i places d’Eivissa ja estan prou saturats de terrasses o altres maneres d’ocupació de la via pública i que, amb aquesta mesura, l’Ajuntament d’Eivissa està eliminant espai de gaudi públic, de passeig, de joc, i l’està lliurant, a canvi de les sucoses taxes, a negocis. La ciutadania d’Eivissa està perdent qualitat de vida per mor d'un model de ciutat que no té en compte les persones i per les ànies recaptatòries i el voler quedar bé de l’equip de govern del PP de l’Ajuntament d’Eivissa, denuncien des de l’Entesa d’Eivissa.

El partit sobiranista eivissenc també critica les formes, atès que el Consistori ha modificat l’ordenança de la via pública a través de tres decrets, furtant la informació i el debat oportuns al Ple i a l’opinió pública. A més, la falta de definició del regidor de comerç i Turisme, Rai Prats, sobre si podran instal·lar terrasses només els bars i restaurants, o tots els negocis, preocupa a l’Entesa d’Eivissa.

En general, la formació sobiranista eivissenca considera que l’Ajuntament hauria de dur a terme un pla de reducció i reconsideració dels espais destinats a ocupació de la via pública a la ciutat d’Eivissa, atès que és pràcticament impossible passejar en algunes vies, o rebre un merescut descans per part dels vesins. En particular, s’exigeix la retirada de la mesura i que les terrasses afectades quedin com estan, a l’espera d’una més que necessària restructuració.