dimarts, 15 de novembre del 2011

Mengual i Aguilar: “Per ajudar a sortir de la crisi, més polítiques socials i més estat del benestar”


Les candidates eivissenques defensen la dació de l’immoble en pagament de la hipoteca, l’increment de les pensions, un complement per als pensionistes pitiüsos.

“La crisi actual està pegant molt fort i és més necessària que mai una defensa i ampliació de l’estat del benestar, cosa que no garanteixen PP o PSOE, en canvi, a la coalició PSM-IV-Entesa-EQUO tenim moltes propostes en positiu al respecte”. Han manifestat les candidates Mariví Mengual (ENE) i Isabel Aguilar (EQUO Eivissa).

A nivell d’habitatge, a part que el deute hipotecari es pugui saldar amb la dació de l’immoble, Mengual i Aguilar defensen un pacte per l’habitatge social; una política de foment de la rehabilitació de l’habitatge, mitjançant incentius i bonificacions; una taxa sobre immobles desocupats, entre d’altres. “La rehabilitació crea més llocs de feina que l’habitatge nou, i consumeix menys territori, a part de facilitar l’accés a la vivenda”, han manifestat les candidates d’ENE i d’EQUO.

A nivell de pensions, la coalició reivindica un mínim de 750 euros per a les pensions de viduïtat; garantir l’augment anual de les pensions, com a mínim amb l’IPC. També cal garantir la igualtat de gènere en les pensions; el retorn a l’edat de jubilació al 65 anys. “Els pensionistes d’Eivissa i Formentera ho tenen pitjor que ningú a nivell estatal, per això proposam un complement específic insular perquè les pensions que es cobren a Eivissa i Formentera arribin a la pensió mitjana de l’Estat”, diuen Mengual i Aguilar.

Una altra necessitat evident que planteja PSM-IV-Entesa-EQUO és garantir el compliment de la Llei d’Atenció a les persones amb dependència; possibilitar que la prestació per a la cura de les persones sigui compatible amb el treball assalariat; augmentar la dotació per als serveis d’atenció domiciliària; garantir una renda mínima; augmentar el fons de garantia de les pensions alimentàries i que arribin al salari mínim interprofessional.

Mengual i Aguilar tenen la fórmula per poder fer front al finançament d’aquestes i moltes altres mesures programàtiques i mantenir l’Estat del Benestar. “Ens cal una fiscalitat progressiva i justa. L’Estat ha de revisar la política impositiva, i evitar que aquesta revisió que no recaigui sobre les rendes mitjanes, ni sobre les rendes del treball, sinó sobre les rendes més altes.