diumenge, 13 de novembre del 2011

Mengual i Aguilar reclamen per a Eivissa i Formentera una millor mobilitat, sostenible i més accessible, i la gestió de les infraestructures de comunicacions

Les candidates de PSM-IV-Entesa-EQUO a Eivissa, Mariví Mengual (ENE) i Isabel Aguilar (EQUO Eivissa) reclamen de l’Estat espanyol que es preocupi realment per la mobilitat dels eivissencs, que aquests puguin gaudir de bones, fluïdes i accessibles econòmicament connexions amb l’exterior de l’illa, i que les principals decisions sobre la matèria es puguin prendre amb la participació local.

En aquest sentit, Mengual i Aguilar recorden que “PP i PSOE molt poc han fet per compensar la insularitat, greument afectada per les deficients i cares connexions amb Mallorca, la península Ibèrica i la resta d’Europa. Amb l’ajuda de Miquel Ensenyat (cap de llista de la coalició) durem al Congrés dels Diputats tot un ventall d’iniciatives per pal·liar la situació actual.

Sobre connexions amb l’exterior, les candidates d’Eivissa reivindiquen la declaració d'obligació de servei públic dels vols entre Eivissa i els aeroports principals de l'Estat espanyol, la declaració d’obligació d’interès públic per a la línia marítima Dénia-Formentera. A més, a l’hora d’abaratir els preus dels bitllets i fer una política equitativa amb la ciutadania pitiüsa, defensen un preu màxim pels desplaçaments aeris Eivissa-Mallorca, Eivissa-Menorca i Eivissa-aeroports peninsulars, que hauria de ser el mateix del cost en tren en desplaçaments dins la Península Ibèrica amb una distància homologable. Aquesta mesura faria innecessari el descompte de residents.

La coalició PSM-IV-Entesa-EQUO veu imprescindible que es posi en marxa la cogestió de l’aeroport i dels ports, amb la participació dels consells i els ajuntaments on es localitzen aquestes infraestructures. Aquesta cogestió permetria impulsar les iniciatives que permetessin evitar el pràctic aïllament fora de l’estiu i atreure companyies amb polítiques interessants per la ciutadania illenca.

A nivell de les comunicacions internes, Mengual i Aguilar proposen que l’Estat col·labori en l’impuls d’un pla de transport públic per l’augment de les connexions entre nuclis, la reducció de la contaminació i el trànsit de cotxes, i que, a la vegada, contribueixin a millorar l’oferta turística. “Cal una xarxa capil·lar d'autobusos i microbusos ecològics, un tramvia elèctric que uneixi l'Aeroport amb el Port de Vila, majors zones de vianants, aparcaments dissuasius, connectats amb el centre, i la reducció del nombre insostenible de vehicles privats i de lloguer que circulen per les seues carreteres.