dijous, 17 de novembre del 2011

PSM-IV-Entesa-Equo reclama la renegociació de les competències d'educació per ajudar a solventar les mancances a les Pitiüses



Mengual i Aguilar proposen la supressió dels ministeris d’Educació i de Cultura per estar buits de competències.

La coalició PSM-IV-Entesa-EQUO considera que les mancances de recursos personals i d'infraestructures en el camp de l’ensenyament a Eivissa i Formentera prové de la poca inversió que es va realitzar des de l'estat (quan era competent el MEC) i, especialment, de l'escassa dotació del finançament quan es van transferir les competències educatives a les Balears, amb governs del PP tant a Madrid com a Palma.

Aquestes mancances són molt criticades per les candidates eivissenques, Mariví Mengual (ENE) i Isabel Aguilar (EQUO Eivissa) perquè consideren que “les nostres illes fan una gran aportació de recursos a l'estat que haurien de retornar a la nostra ciutadania en forma d’inversions, sobretot en el pla més social”. En aquest sentit, consideren que l’Estat espanyol s’ha d’aprimar i contribuir a l’estalvi del sector públic tot suprimint ministeris on ja no disposa de competències, com és el cas d’Educació i de Cultura, i que en moltes ocasions contraprogramen les actuacions de les Illes Balears o l’hi imposen mesures centralitzadores.

Des de la coalició es considera que l'actual situació econòmica planteja la necessitat d'incrementar la inversió pública per millorar la formació i preparació de la ciutadania per poder enfrontar-se als nous reptes socials. Cada dia als mitjans de comunicació se'ns informa de les grans retallades que s'estan fent en educació, tant en plantilles de treballadores i treballadors com en noves infraestructures.

Mengual i Aguilar han declarat que, “des de PSM-IV-Entesa-Equo entenem que els retalls educatius en època de recessió econòmica contribuiran a minvar la qualitat i a accentuar els desequilibris socials. Per aquest motiu consideram, que en temps de crisis, s'hauria de treballar per enfortir els serveis públics , que són els garants de l'equitat”.

En ser al Congrés dels Diputats, la coalició pressionarà el govern de l'estat perquè actuï com a corrector de les desigualtats socials i perquè s’enterri una política neoliberal provinent dels partits majoritaris, i que segueix els dictats del mercat i la iniciativa privada.

Mengual i Aguilar critiquen que les retallades en educació accentuen la desigualtat en la societat i dificulten la formació de les persones que pertanyen a àmbits més desafavorits. A la vegada que consideren que la inversió en educació sempre és molt rentable.